قالب وردپرس
روش های تشخیص پیش از تولد
۱۳۸۹-۰۵-۱۳
فنیل کتونوری یا PKU چیست؟
۱۳۸۹-۱۰-۲۲

لب شکری

لب شکری یا لب شکافته یکی از نواقص مادرزادی است. در این حالت بخشی از لب نوزاد باز می ماند. ارث، محیط، سیگاری یا الکلی بودن والدین، دیابت مادران، کمبود فولیک اسید، خود درمانی مادران هنگام بارداری از علل این ضایعه است. حالت لب شکری ممکن است هم زمان با شکاف کام بروز کند. شکاف کام نیز یکی از متداول ترین نقایص مادرزادی در انسان است. در سفید پوستان شکاف کام همراه با شکاف لب، شیوعی معادل یک در هر هفتصد تا هزار تولد دارد. شکاف کامل لب به داخل سوراخ بینی گسترش می یابد و تعدادی از دندان ها را تحت تاثیر قرار می دهد.

درمان :

برای درمان شکاف لب و کام انجام جراحی های متعدد، گفتار درمانی و درمان های ارتودنسی و دندانی به خصوص پیش از ۱۸ سالگی ضروری است. ارائه اطلاعات لازم به والدین این کودکان و انجام درمان های پزشکی- دندان پزشکی به هنگام، می تواند در بهبود وضعیت بسیار موثر باشد. دندان پزشک کودکان، متخصصان ارتودنسی و جراحان فک و صورت مسئول مستقیم مراقبت های دندانی- فکی این بیماران هستند. رابطه قوی بین تعداد و شدت مشکلات دندانی با نوع و شدت شکاف وجود دارد.

نقش ویتامین A:

جذب متعادل ویتامین A در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به شکاف کام و لب را کاهش دهد. نوزادان مادرانی که در دوران بارداری روزانه حدود ۸٫۳ میلی گرم مکمل ویتامین A مصرف می کنند نسبت به نوزادان دیگر حدود ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به شکاف کام و یا لب شکری قرار دارند.